Vatandaşlar ve esnaftan gelen talepler uyarınca şehrin kuzey bölgesinde toplu taşımaya yeni bir düzenleme getirdiklerini açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Söğütlü ve Ferizli’de ikamet eden yaklaşık 40 bin vatandaşımız için toplu taşımada yeni bir revizyon planı hayata geçiriyoruz. 2 ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda Söğütlü ve Ferizli ilçeleri için toplu taşımada önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Şehrin kuzeyinde ikamet eden vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirdik. Toplu taşıma konusunda gerekli düzenlemeler yapıldı. Yeni değişikliklerle kuzeydeki toplu taşıma hizmetlerini daha verimli bir standarda kavuşturduk” diye konuştu.

Beklenen Haber
Pistil, “Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizde toplu taşıma esnaflarımız 2011 yılında alınan karar ile birlikte çalışmaya başlamıştı. Devam eden süreçte gerek vatandaşlarımızdan gelen talepler ve gerekse esnaflar arasında meydana gelen anlaşmazlıklar için güzergâh ve çalışma düzeninde birtakım revizyonlar planladık. Bu konuda en iyi çözüm için gerekli istişareleri yaptık. Ve planımızı şuan için hazırlamış bulunuyoruz. Buna göre Ferizli ve Söğütlü özel halk otobüsü esnaflarımızın ayrı olarak ve farklı güzergâhlardan çalışması yönünde düzenleme yapıyoruz” dedi.

Ferizli’ye Ulaşım Karasu Yolundan
Fatih Pistil, “Ferizli ilçemize hizmet veren özel halk otobüslerimiz Karasu duble yolundan şehir merkezine çalışacaklar. Bu yolla Söğütlü’de ikamet eden vatandaşlarımızın şikâyetleri giderilecek, Ferizli’de yaşayan vatandaşlarımız ise daha hızlı ulaşım imkânına kavuşacak. Esnaflarımız da birbirlerinden bağımsız ve farklı güzergâhlardan kendi ilçelerine sorunsuz hizmet sunma ortamına kavuşmuş olacaklar. Bu yeni düzenlememiz iki ilçemizde ikamet eden yaklaşık 40 bin vatandaşımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.