17 Ekim'de Sempozyum Var

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle Türk Edebiyatı’nda Sakarya Sempozyumu düzenleniyor. 17-18 Ekim tarihlerinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek sempozyumda ulusal düzeyde “Sakarya” ile ilgili farkındalık oluşturulması ve sempozyumun ardından Sakarya Ansiklopedisi hazırlanması hedefleniyor.  

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Ulusal Türk Edebiyatı’nda Sakarya Sempozyumu 17–18 Ekim tarihlerinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyumun onursal başkanlıklarını ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas yapacak. Sempozyumda, Türk Edebiyatında Sakarya, Türk Edebiyatında Sakaryalı Tiplemeler/Karakterler ve Sakarya’da Edebiyat Çalışmaları/Etkinlikleri başlıkları altında birçok konu işlenecek. Türk Edebiyatında Sakarya Sempozyumu ile ulusal düzeyde “Sakarya” ile ilgili farkındalık oluşturulması ve sempozyumun ardından Sakarya Ansiklopedisi hazırlanması hedefleniyor.  

Sakarya gündemi
Sakarya ile ilgili mevcut, son güncel çalışmaların tespit edileceği Sakarya Sempozyumu’nun düzenleme kurulunda daha önce bu alanda önemli çalışmalara imza atmış isimler, disiplinler arası bir yaklaşımla gelecekte Sakarya ile ilgili ne tür çalışmalar yapılması gerektiğini tartışacak. Sempozyumda, başta Türkçe ve Türk Edebiyatı’nda olmak üzere birçok alanda Sakarya’ya daha çok yer verilmesi için gündem oluşturulması hedefleniyor. Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.turkedebiyatindasakaryasempozyumu.com adresinden ulaşılabilir.