3 Aralık Dünya Engelliler Günü SGM’de gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Çınar isimli filmin yönetmeni Mustafa Karadeniz, “Filmi yaparken benim tek engelim karşımdaki insanlar oldu. Engellisin beceremezsin’ diyenler oldu ama başardım. Engellerimizi Allah’ın bir sınavı olarak görün ve sanata sarılın” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi anlamlı bir programa daha ev sahipliği yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Yazar ve Yönetmen Mustafa Karadeniz, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği programda, Engelsiz Hobi Kursu öğrencilerinin hazırladığı sergi görenlerin beğenisini kazandı. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ise ayakta alkışlandı.

Engelli kardeşlerimiz ile iç içeyiz
Sakarya’da engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Her geçen gün engellilere yönelik yapmış olduğumuz hizmetleri artırarak sürdürüyoruz. Bir yandan kardeşlerimizin tesislerimizde sosyalleşmelerine yönelik kurslarımız devam ederken, diğer taraftan ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize yönelik ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Rehberlik hizmetlerine ihtiyaç duyan kardeşlerimize rehberlik hizmetleri ve taşıma hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Biz; engelli kardeşlerimiz ile iç içeyiz. Onların bu hayatın merkezinde olması için gayret gösteriyoruz” dedi.

Örnek tesis
Etkinliklere konuk olarak katılan Yapımcı ve Yönetmen Mustafa Karadeniz, “Festivallerden dolayı dünyanın birçok yerini geziyoruz. Böyle bir tesis, böyle bir engelli merkezi ve sosyal hizmetler merkezi görmedim. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na, Daire Başkanımız Davut Yüce’ye ve ekibine, bu güzel hizmetleri ülkemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu kadar güzel tesislere sahip olduğunuz için gerçekten çok şanslısınız. Türkiye’nin her yerine gitmiş biri olarak söylüyorum: Böyle bir tesisi ben Türkiye’nin hiçbir yerinde görmedim. Bu güzel tesislerin ve hizmetin değerini bilmelisiniz” diye konuştu.

Benim hayat hikayem
 ‘Çınar’ adlı filminden de bahseden Mustafa Karadeniz, “Çınar, Sarıkamış’ta yaşayan engelli bir ailenin hayatını konu alan bir film. Bu film aslında benim hayat hikayemi anlatıyor. Filmin ismini annemin isminden esinlenerek koydum. Bu hikâyeyi Sarıkamış’ta yazmaya başladım. -45 derecede 45 kişilik bir ekiple çekimlerimizi yaptık. Film, Türkiye’de Mayıs ayında yayınlanacak. İnşallah beraber burada izleme fırsatı bulabiliriz” dedi.

‘Engellisin beceremezsin’ dediler ama başardım
Mustafa Karadeniz, “Benim tek engelim karşımdaki insanlar oldu. ‘Engellisin beceremezsin’ diyenler oldu ama başardım. Bunu annemin ve kıymetli eşim destekleri sayesinde yaptım. Engelli anne ve babalar için buradayım. Tek derdim bu tarz işler yapıp bizler gibi engeli olanlara örnek olabilmek. Sizlerinde aranızdan benim gibi yapımcı çıkabileceğini, hayallerinin peşinden koşmanız gerektiğini göstermek için buradayım. Bu engellerimizi Allah’ın bir sınavı olarak görün. Sanata sarılın. Beni buraya çağıran siz kıymetli arkadaşlarımla buluşturan yetkililere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.