Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ‘Dilencilik Meslek Olmasın’ sloganıyla yeni bir çalışmaya imza attı. Daire Başkanı Semih Bayraktar, “Sektör haline getirilen dilencilik ancak halkımızın duyarlılığıyla ortadan kaldırılabilir. Dilenciliği bitirmenin en etkili yolu ihtiyaç sahiplerini ilgili kuruluşlara yönlendirmektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ‘Dilencilik Meslek Olmasın’ sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan bilgilendirme broşürü zabıtalar tarafından vatandaşlara ve esnaflara dağıtılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, “Sektör haline getirilen dilencilik ancak halkımızın duyarlılığıyla ortadan kaldırılabilir. Dilenciliği bitirmenin en etkili yolu ihtiyaç sahiplerini ilgili kuruluşlara yönlendirmektir” dedi.

Yeni dilencilere fırsat vermeyelim
Bayraktar, “Şehrimizin cadde, sokak ve özellikle kavşaklarında trafik güvenliğini tehlikeye atacak şekilde dilenenlere karşı dikkatli olalım. Gerçek ihtiyaç sahipleri için devletimiz ve halkımızın ürettiği pek çok çözüm mevcuttur. Belediyelerimiz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardımlar yapılmaktadır. Ancak dilenciliği meslek edinip yüksek gelir elde edenler bu kuruluşlara müracaat etmeyip, şehrimizin cedde, sokak ve kavşaklarında dini ve vicdani duyguları istismar ederek dilenmeyi, hatta kendi rahat ve menfaatleri için çocuk ve engellileri dilendirmeyi tercih ediyorlar. Unutmayalım, bağış yapılan her dilenci karşımıza yeni dilenciler çıkaracak, çocuk ve engelli istismarını arttıracaktır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara duyarlılık çağrısı
Dilenciliğin önüne geçebilmek için Sakaryalıları duyarlı olmaya davet eden Bayraktar, “Zabıta ekipleri yakaladığı dilenciye ceza kesip üzerinden çıkan paraya devlet adına tutanakla el koyuyor. İşlemleri tamamlanan dilenci hukuken alıkonamayacağından tekrar sokağa dönüp dilenmeye devam ediyor. Dilenciliği bitirmenin yolu para vermemek, ihtiyaç sahiplerini ilgili kuruluşlara yönlendirmektir. Sektör haline getirilen dilencilik ancak halkımızın duyarlılığıyla ortadan kaldırılabilir. Sizde ALO 153 Çözüm Masası’nı arayarak görüşlerinizi bizlerle paylaşabilir, önerilerde bulunabilirsiniz.”