SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Çelik borularla inşa ettiğimiz şehrin ana su hattını 460 metre tünel açarak dağların altından geçirdik. Ana isale hattını ve diğer su iletim sistemlerini kırılgan ve depreme dayanıksız boru cinsinden kurtardık. Şehrin altyapısını çelik borularla döşüyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Marmara depreminin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Sakarya’da altyapı sistemlerinde titiz çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti. Dr. Rüstem Keleş,“17 Ağustos Marmara depreminde şehit olan hemşerilerimizi rahmetle anıyoruz. Şehrimizde yürütülecek çalışmalarla ilgili 99 depreminden önemli dersler çıkardık. SASKİ olarak olası afette hemşerilerimizin altyapı hizmetlerinden kesintisiz bir şekilde yararlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrin ana isale hattını ve diğer su iletim sistemlerini kırılgan ve depreme dayanıksız boru cinsinden kurtarıyoruz. Bu kapsamda önemli projeleri hayata geçirdik” diye konuştu.

460 Metrelik tünel kazıldı
Şehrin ana isale hattının yenilendiğini de belirten Rüstem Keleş, “Çelik borularla inşa ettiğimiz şehrin ana su hattını 460 metre tünel açarak dağların altından geçirdik. Hamdolsun bu projemizle isale kaynaklı kesintileri bitirmiş olduk. İlçelerde yürüttüğümüz imalatlarda da malzeme seçimlerinde büyük hassasiyet gösteriyoruz. Altyapı imalatlarımızda, özellikle içmesuyu projelerinde depreme dayanıklı boru ve malzeme tercihleri yapıyoruz. Hemşerilerimizin birincil ihtiyacı olan içmesuyunun her koşulda kesintisiz bir şekilde sağlanması için çalışıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha deprem şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Rabbim bu tür acıları bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.