Mudurnu Çayı üzerindeki Çatalköprü’de yenileme çalışmalarının başladığını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar, “Yaklaşık 120 gün sürecek çalışmalarımız kapsamında güzergâhtaki araç ve yaya akışını alternatif yollar ile sağlayacağız. 56 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde olacak yeni köprü ile güzergâhtaki ulaşım güvenliğini daha da attırmış olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Mudurnu Çayı üzerindeki Çatalköprü’de yenileme çalışması başlattı. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Eski Ankara Yolu olarak bilinen güzergâhta, Çatalköprü Mahallesi’nin girişinde bulunan eski köprüde yenileme çalışmalarımız başladı. Yaklaşık 120 gün sürecek çalışmalarımız kapsamında güzergâhtaki araç ve yaya akışını alternatif yollar ile sağlayacağız” diye konuştu.

İşaret ve işaretçiler takip edilecek
Vatandaşların ulaşıma kapanan güzergâhtaki işaret ve işaretçileri takip ederek D-100 karayoluna yönlendirildiğini de açıklamalarına ekleyen Oktar, “Köprüde yenileme çalışmalarımıza başlamadan önce, güzergâhı kullanan hemşerilerimiz ile bir araya gelmiş, proje hakkında ayrıntılı bilgi vermiştik. Ulaşım Dairesi Başkanlığımız tarafından belirlenen alternatif güzergâhlar ile Çökekler girişi, Budaklar Kavşağı ve Hendek’ten gelişleri D-100 Karayolu’na yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Alternatif güzergâhlar
Oktar, “Eski Ankara Yolunu kullanarak Çatalköprü güzergâhında ilerleyecek vatandaşlarımız için ilk alternatifimiz Çökekler Girişi. Çatalköprü Mahallesi ve doğusunda yer alan yerleşim bölgelerine ulaşım için ikinci alternatif olarak ise Budaklar Kavşağı’nı belirledik. Hendek’ten gelişler için de alternatifler hazırlandı. Hendek’ten eski Ankara yolunu kullanarak şehir merkezine ulaşmak isteyen hemşerilerimiz, Yeniormanköy Kavşağı’ndan D-100 Karayolu’na yönlendiriliyor” şeklinde konuştu.

Mudurnu Çayı’na yeni köprü
Çatalköprü Mahallesi’nin girişinde başlatılan köprü yenileme çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Oktar, “Mudurnu Çayı üzerinde bulunan Çatalköprü’de yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerimiz köprü kazıklarında döküm çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayacak. 56 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde olacak yeni köprü ile güzergâhtaki ulaşım güvenliğini daha da attırmış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.