Şehrin 4 kilometrelik yeni bulvarında çalışmalar devam ediyor. Tepekum, Küpçüler, Yağcılar, Tuzla ve Kuyudibi mahallelerini birbirine bağlayacak proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Gelişimini hızla sürdüren şehrimizin ihtiyacına cevap verecek bir çalışma olacak. Yeni bulvarımız ile Adapazarı ve Erenler ilçeleri arası geçişlerde alternatifler artacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehre 4 kilometrelik bir bulvar kazandırıyor. Şehir içi arterlerin trafik akışını daha da rahatlatmak üzere yeni yol ve kavşak çalışmalarına ara vermeden devam eden Büyükşehir, Erenler ve Adapazarı ilçeleri arasında yeni bir arter açıyor. Bisiklet ve yaya yolları, dönel kavşak geçişleri ve şehir aydınlatmalarıyla yeni bulvar projesinin bölgeye önemli bir değer katacağını belirten Başkan Toçoğlu, güzergâh üzerinde çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İlçe geçişlerinde alternatif artacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya Caddesi’nden başlayacak yeni bulvarımız, Küpçüler, Tepekum, Yağcılar, Tuzla ve Kuyudibi mahallelerini birbirine bağlayacak. Gelişimini hızla sürdüren şehrimizin ihtiyacına cevap verecek bir çalışma olacak. 4 bin metre uzunluğunda olacak yeni bulvarımız ile Adapazarı ve Erenler ilçeleri arası geçişlerde alternatifler artacak. Kontrollü dönel kavşaklar ile Küpçüler ve Ankara Caddeleri ve Yenicami Bulvarı’ndaki akış daha da rahatlayacak” diye konuştu.

Yeni bulvara 8 kilometre bisiklet yolu
Şehir içi bisiklet yolu uygulamasının yeni bulvarda da hayata geçirileceğini açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Hemşerilerimiz arasında bisiklet kullanımını daha da yaygın hale getirmek için şehir içi bisiklet yolu çalışması başlatmıştık. İnşallah yeni bulvarımızda da bisiklet yolu projesini hayata geçireceğiz. Yaya yolu ile beraber 8 kilometre bisiklet yolu inşa edeceğiz ” ifadelerini kullandı.