Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İş Güvenliği’ seminerinde konuşan Uçan, “Düşmelere karşı kullanılan donanımlar tam ve eksiksiz olarak bilinmeli ve uygun zamanda uygun ekipman kullanılmalıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İş Güvenliği’ konulu seminer, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi personelinin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan, yüksekte çalışırken kullanılan koruyucu donanımlar, yüksekte çalışma güvenlik tedbirleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnsanların yüzde 85’i hayatını kaybediyor
Uçan, “Yükseklik, adım atarak çıkamayacağımız yerler olarak tanımlanır. İş kazaları, sonuçları çok ağır olan ölüm, meslek hastalığı ve yaralanmalar ile birlikte ağır maddi ve manevi maliyetleri beraberinde getirir. İşe başlamadan önce gereken aletler temin edilmeli, uygun önlemler alınmalı, güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmalı, çalışanlara yeterli eğitim ve talimatlar verilmiş olmalıdır. Düşmelere karşı kullanılan donanımlar tam ve eksiksiz olarak bilinmeli ve uygun zamanda uygun ekipman kullanılmalıdır” diye konuştu.