Büyükşehir Belediyesi Temel Hak ve Özgürlükler konferansında konuşan Gazeteci Yazar Eraslan; “Son yüzyıllık demokrasi tarihimize baktığımızda tüm hak ve özgürlüklerde önemli bir aşama kat ettik. Çünkü tarihimizle barışıyoruz. Yeni ile eski arasındaki bağı daha da güçlü kılıyoruz."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi’nde eğitimler, “Temel Hak ve Özgürlükler” konferansı ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve konuşmacılığını Gazeteci – Yazar Sibel Eraslan’ın yaptığı programa AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Bilgehan Doğru, KADEM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İfade Özgürlüğü Kavşak Hürriyettir
Gazeteci Yazar Sibel Eraslan, “Temel hak ve özgürlüklerin hizmet yüzü vardır. Temel hak ve hürriyet, yaşam içerisinde gerçek yüzüyle ortaya konulmalıdır.  En önemli hürriyet kavramları yaşama ve düşünme hürriyetidir. Diğer hak ve hürriyetler yaşama ve düşünme hürriyetinin çocuğu gibidir. Birde ifade özgürlüğü dediğimiz şey var. O bir kavşak hürriyettir. İfade özgürlüğü olmazsa diğer hak ve hürriyetlerin hiçbir önemi kalmaz” diye konuştu.

Özgürlükler Güçleniyor
Son yüz yıllık demokrasi tarihine bakıldığında ifade özgürlüğünde önemli gelişmeler yaşandığını da açıklamalarına ekleyen Eraslan, “Son yüz yıllık demokrasi tarihimize baktığımızda ifade hürriyetinin zaman içerisinde artarak bugünlere kadar geldiğini görürüz. Bu sadece Türkiye’de böyle değil, bütün dünyada da böyledir. Çok uzun yıllar insanlarımız tarihe kesintili olarak baktı. Kendi gerçekliklerini, kendi doğrularını ifade edebilmeleri için kendilerinden önce gelen kişilere, tarihi evrelere kötü davrandılar. Geçmişi kabul etmediler. Şimdi dünya başka bir eşikte. Şuanda biz zamanı tarihi kesintiler üzerinden değil, birbirinin devamı olarak görme eğilimindeyiz. Eski dediğimiz şey olmasaydı biz şimdi yeniyi konuşuyor olmazdık. Yeniliğinde gözü her zaman eskidedir. Yeni ile eski arasında her zaman bir bağ vardır” ifadelerini kullandı.