Sosyal Gelişim Merkezi Açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski terminal arazisi üzerine inşa edilen Sosyal Gelişim Merkezi açıldı. Gerçekleştirilen açılış programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Erol Aslan Cebeci, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, ilçe belediye başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, il ve ilçe müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

5 bin 500 metrekarelik alan
Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Sosyal Gelişim Merkezi’nde engelliler, yaşlılar, çocuklar, aileler ve gençler için eğitim ve sosyal destek çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti. Yaklaşık 5 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu tesisin sahip olduğu özellikleri ve mimarisiyle Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu da sözlerine ekleyen Yüce, sosyal hizmet yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtti.

Hizmetlerde gelecek vizyonu
Şehrin sosyal gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak projenin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bizim belediyecilik anlayışımız, hiçbir zaman temel hizmetlerin sağlanmasıyla sınırlı kalmadı. Sadece asfalt ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerine değil, sosyal hayatı bire bir ilgilendiren, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselten işlere de imza attık. Şehrimizdeki kültürel ve sosyal hayatın canlanmasına katkı sağlamaya çalıştık. Bütün hizmetlerimizde gelecek vizyonu ile hareket ettik, projelerimizi bu düşünceyle hayata geçirdik. Hamdolsun, bugün alt yapı yatırımlarını büyük oranda tamamlamış, sosyal hayatı ise canlı ve dinamik bir Sakarya var. Bununla yetinmiyoruz, gece gündüz şehrimiz için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Değişime ayak uyduruyoruz
Sosyal hayatın her geçen gün değiştiğini de ifade eden Toçoğlu, “Bu değişimle birlikte kuşaklar arasındaki farklar artıyor ve yeni alışkanlıklar ortaya çıkıyor. Bizler bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak yeniliklere ayak uyduran ve gelişen Sakarya’yı inşa ediyoruz. Değişimleri iyi analiz edip gereken adımları atmaya kararlıyız. Elbette kendi kültürümüzü de koruyacak ve değerlerimizi geleceğe taşıyacağız. Bunun yanında dünyadaki değişime de adapte olacağız” şeklinde konuştu.

Bakan İslam’a teşekkür
Projenin hayata geçirilmesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının büyük desteği olduğunu da belirten Başkan Toçoğlu, “Artık engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz için tüm Büyükşehir hizmetleri bu merkezden yürütülecek. Sosyal Gelişim Merkezi, derslikleri, spor salonları, açık eğitim alanı, kütüphanesi, seminer ve konferans salonlarıyla sosyal hizmetlerin yenilenen yüzü olacak. Merkezimiz sosyal hayatın ve aile kurumunun güçlenmesinde çok önemli bir görevi yerine getirecek. Bu projeye önemli katkılar sunan Bakanımız Sayın Ayşenur İslam’a, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve MKYK üyemize çok teşekkür ediyorum. Sosyal Gelişim Merkezi’nin inşa edilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni Türkiye istikrarı
AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Sosyal Gelişim Merkezi’nde kadınlara, çocuklara, engellilere ve aile kurumuna yönelik çok önemli hizmetler gerçekleştirilecek. Kendine has mimarisi ile kimliği ve kişiliği olan bir eser hayata geçirilmiş. İnsani değerleri öne çıkaran bu gibi hizmetleri çok önemsiyoruz. Altyapısını tamamlamış yeni Türkiye, sosyal hizmet alanında da örnek projeleri her geçen gün vatandaşlarımızın kullanımına sunuyor. Son bir ay içerisinde Büyükşehir Belediyemizin şehrimize kazandırdığı projeler asla tesadüf değildir. Hizmetlerin aynı şekilde devam etmesi için 10 Ağustos’ta bizde elimizden gelen desteği Sayın Başbakanımıza göstermeliyiz. İstikrar olduğu sürece bu gibi hizmetlerin çok daha fazlası hemşerilerimiz ile buluşmaya devam edecektir” dedi.

SGM hayırlı olsun
Milletvekili Üstün’ün ardından söz alan Vali Hüseyin Avni Coş, “Sosyal hizmetler aynı zamanda bir toplumun çağdaşlığı ile çok yakından ilgilidir. Bir toplumda sosyal hizmetler gelişmiş ise o toplum çağdaştır, uygardır. Bu tesisin vücut bulmasına ve Sakarya’mıza hizmet edebilir hale gelmesine vesile olan Sayın Bakanımız, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız, kıymetli vekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sosyal Gelişim Merkezi’nin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Değerli bir proje
Ramazan Bayramının tüm İslam âlemine huzur ve bereket getirmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Bakan Ayşenur İslam, “Toplumun her kesimine ulaşan bir hizmet anlayışı ile her günümüzü bir Ramazan içtenliği ile geçiriyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Sosyal Gelişim Merkezi gibi hizmetler bize biz olmayı öğretiyor. Vatandaşlarımız arasındaki ilişkiler bu gibi tesisler ile çok daha sağlamlaşıyor. Her hizmet insana gösterilen değerin önemini gösterecek nitelikte hayata geçiriliyor. Sosyal Gelişim Merkezi, Büyükşehir Belediyemizin çok akıllıca planladığı, çok değerli bir çalışma alanı olarak inşa edildi. Bu örnek hizmeti şehrimize kazandıran kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz. Sosyal Gelişim Merkezi şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

SGM’yi çok beğendiler
Konuşmaların ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, bölgenin gelişimi açısından çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini ifade ederek Bakan İslam ve Başkan Toçoğlu’na çiçek takdim etti, ardından Sosyal Gelişim Merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Bakan İslam ve Başkan Toçoğlu, protokol üyeleri ile Merkez içerisinde yer alan derslikleri, konferans ve spor salonlarını gezdi, öğrencilerle sohbet etti. İnceleme gezisinin ardından Bakan İslam ve protokol üyeleri açılışı gerçekleşen merkezi çok beğendiklerini ifade etti.