Türk Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan proje kapsamında İspanya’nın Sevilla kentinde incelemelerde bulunduklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sosyal belediyecilik alanında Sevilla’da faaliyetlerde bulunan emsal kurumların çalışmalarının yerinde incelendiği faydalı bir program gerçekleştirdik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin proje ortaklığı ile hazırlanan ‘Yetim ve Öksüz Çocukların Mesleki ve Teknik Eğitime Yönlendirilmesi ve İstihdamı’ konulu proje kapsamında İspanya’nın Sevilla kentinde incelemelerde bulunan heyet Türkiye’ye dönüş yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve diğer aktörlerin yer aldığı program ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, sosyal belediyecilik alanında Sevilla’da faaliyetlerde bulunan emsal kurumların çalışmalarının yerinde incelendiği faydalı bir program gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sosyal Belediyecilik Uygulamaları
Türk Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan proje kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinde kimsesiz çocuklara yönelik başlatılan yönlendirme faaliyetleri ve yeni çalışmaların incelendiğini de belirten Yüce, “İspanya’da sürdürülen sosyal belediyecilik uygulamalarını yakından tanımak adına rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri ve dezavantajlı gruplar için çalışmalar yapan kurumları ziyaret ettik. Program süresince elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeleri ülkemizde bu alanda devam eden çalışmalarda kullanacağız” diye konuştu.