Yağmursuyu iletim hattı ağını sürekli geliştirme hedefinde olan SASKİ’nin bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarla hat uzunluğunu 300 kilometreye ulaştırdığını açıklayan Rüstem Keleş, “İnşallah yeni yılla birlikte kanalizasyon ve yağmursuyu ilettim hattı ağımıza yaklaşık 85 bin metre daha ilave edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, “Şehrin kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı ihtiyacını karşılamak adına yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İhtiyaç ve öncelikler doğrultusunda kanalizasyon ve yağmursuyu iletim hatlarının genişletilmesi ve mevcut hatların iyileştirilmesi adına azimli bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Yeni yılda hedef 85 bin metre
Çalışmalar kapsamında şehre yaklaşık 300 kilometrelik yağmursuyu hattının inşa edildiğini de açıklamalarına ekleyen Rüstem Keleş, “Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarla şehrimize yaklaşık 300 kilometrelik yağmursuyu hattı kazandırdık. Mevcut kanalizasyon ve yağmursuyu hattımız 2 milyon metreyi aştı. Hedefimiz sağlam ve sorunsun altyapı. Sahada çalışmalarımız var. İnşallah yeni yılla birlikte kanalizasyon ve yağmursuyu ilettim hattı ağımıza yaklaşık 85 bin metre daha ilave edeceğiz” ifadelerini kullandı.