Karasu Plaj Caddesi’nde yenileme çalışmalarının tamamlandığını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “500 metre uzunluğundaki arteri yeni yüzüne kavuşturduk. Caddelerde başlattığımız kentsel tasarım ve yenileme çalışmalarımız devam edecek. Karasu’ya hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere uzanan Kentsel Tasarım ve Cadde Yenileme Projelerinin bir yenisinde daha çalışmalar tamamlandı. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Büyükşehir Belediyesi olarak kararlılıkla sürdürdüğümüz cadde yenileme projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Karasu Plaj Caddesi’nde başlattığımız çalışmaları da sonlandırdık. 500 metre uzunluğundaki arteri yeni yüzüne kavuşturduk. Karasu’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Plaj Caddesi Yenilendi
Güzergahta tamamlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler de veren Oktar, “Yenileme çalışmaları kapsamında SASKİ caddenin bin metre uzunluğundaki içmesuyu hattını yeniledi. Abone bağlantılarında da gerekli işlemler tamamlandı. 6 metre olan arterin genişliğini 8 metreye çıkardık. Orta refüj ve yaya yollarında da gerekli çalışmalarımızı sonlandırdık. Engelli parkurları ve modern şehir aydınlatmalarının da yer aldığı caddede peyzajı da yeniledik” dedi.

Cadde Yenilemeleri Sürecek
Ali Oktar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Çalışmalarımız kapsamında Plaj Caddesi’nin yanı sıra artere bağlanan Barbaros, Sahil ve Barış Caddelerini de içine alan geniş bir asfalt çalışması da gerçekleştirdik. Böylelikle şuana kadar Karasu’da 11 kilometrelik bir asfaltlama çalışmasını hayata kazandırmış olduk. Sadece Plaj Caddesi bölgesinde başlattığımız çalışmalar kapsamında 13 bin asfalt kullandık. Kentsel Tasarım ve Cadde Yenileme Projelerimiz devam edecek. Caddelerimizi yeni yüzleriyle buluşturmayı sürdüreceğiz.”

Toçoğlu’na Hizmet Teşekkürü
Büyükşehir Belediyesi tarafından caddede başlatılan çalışmaları değerlendiren Karasu Belediyesi Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, “Karasu, Sakarya’nın Türkiye’ye açılan penceresi olacak. Bunu sıklıkla ifade ediyoruz. Sanayide, turizmde, şehircilikte, altyapıda ilçemiz çok önemli hizmetlerle buluştu ve buluşuyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin güçlü hizmet eli daima Karasu ile oldu. İlçemiz büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Karasu sahil şeridi ulaşımında çok önemli yeri olan Plaj Caddesi’nde de oldukça güzel bir çalışma gerçekleştirildi. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.