Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmalarında sıra Orhangazi Caddesi’nde. Sedaş Kavşağı ile Vagon Yolu, Maltepe girişi arasında yapılacak çalışmalar 11 Haziran Pazar günü 21.00’da başlayacak. 15 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecek çalışmalarda trafik akışı kontrollü olarak sağlanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki ana caddeler ve 16 ilçe grup yollarında ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları Adapazarı Orhangazi Caddesi’nde (TEK Yokuşu) devam edecek. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Cadde ve bulvarlarda başlattığımız dönüşüm çalışmalarında sıra Orhangazi Caddesi’ne geldi. Arterde asfalt serim işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayarak kullanıma sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Yeni yüzüne kavuşacak
Akbulut, “Orhangazi Caddesi fiber teknolojisi ile buluşmuş durumda. Artere fiberoptik kablolar döşendi. SASKİ ekipleri bölgede çalışmalarını tamamladılar. Asfalt serim işlemlerimize de 11 Haziran Pazar gecesi itibariyle başlıyoruz. Çevre düzenlemelerinin ardından arter yepyeni bir yüze kavuşmuş olacak. Bu anlamda bölge esnafımızından ve vatandaşlarımızdan hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Orhangazi Caddesi’ne yenileniyor
Orhangazi Caddesi’ndeki asfalt çalışmalarının 11 Haziran Pazar akşamı saat 21.00’da başlayacağını söyleyen Akbulut, “Ekiplerimiz öncelikli olarak SGK Kavşağı’ndan TEK Kavşağı’na kadar olan kesimdeki asfaltı kaldıracaklar. Ardından hiç vakit kaybetmeden bu bölgede 1. kat asfalt serim işlemleri başlayacak. Daha sonra TEK Kavşağı’ndan SGK Kavşağı’na kadar olan kesimin asfaltı kaldırılacak ve 1. kat asfalt serim işlemleri yapılacak. 1. kat asfalt çalışmalarımızı hava muhalefeti olmadığı takdirde 15 Haziran Perşembe günü tamamlamayı düşünüyoruz. Daha sonra Ramazan süresince cadde üzerinde kaldırım imalatlarımız olacak. Bayramdan sonra ise SGK Kavşağı’ndan Dörtyol’a kadar olan bölgeye 2. kat asfaltı atarak sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayacağız” diye konuştu.

Trafik akışı kontrollü olarak sağlanacak
Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise; “11 Haziran Pazar saat 21.00 itibariyle çalışmalarımız ilk olarak SGK Kavşağı ile SEDAŞ arasında başlayacak. 13 Haziran Salı günü akşam 21.00’a kadar bu istikameti sonlandıracağız. Ardından aynı gün SEDAŞ ile Vagon Yolu, Maltepe girişine kadar olan arada asfalt çalışmalarımız olacak. Hava muhalefeti olmadığı takdirde 15 Haziran Perşembe gününe kadar ilk etap çalışmalarımız tamamlanacak. Trafik akışı kontrollü olarak sağlanacak. Trafik işaret ve işaretçileri de bölgede konuşlandırılacak. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.