Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi’nde dersler, ‘Mutlu Olabilmenin Yolları’ isimli konferans ile devam etti. Sayar, “Mutluluk dediğimiz şey içerde saklıdır. İçinizde sahip olduğunuz hisle, kanaat duygusuyla alakalıdır. Yetinebilmek ve rıza göstermek mutluluğun olmazsa olmaz unsurlarındandır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın Gelişim Akademisi’nde eğitimler devam ediyor. Akademide bu hafta Prof. Dr. Kemal Sayar ‘‘Mutlu Olabilmenin Yolları’konulu konferansla akademinin konuğu oldu. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Sayar, ailelere mutlu yaşamanın püf noktalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Konferansa Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatansaş katıldı.

Yaşam standartlarımız artsa da
Mutlu bir hayat  yolundaki en büyük engel olan ‘Mutsuzluk’ kavramıyla konferansa başlayan Prof. Dr. Kemal Sayar, “Bir şeyi az bulduğumuz zaman ondan çok bahsediyoruz. Günümüzde herkes aşktan bahseder. Sebebi sevgisizlikten çok muzdarip olduğumuz içindir. Dolayısıyla mutluluk üzerine konuşmak her zamankinden daha anlamlıdır. Çünkü 30 sene öncesine göre dünyada depresyon istatistikleri yaklaşık 4 katı fazlasına çıktı. İnsanlar giderek mutsuzluk yönünde yol katediyor. Yaşam standartlarımız artsa da manevi eksikliklerimiz, doyumsuzluklarımız, hırslarımız ve değer eksikliğimiz bizleri mutsuzluğa sürüklüyor. Mutlu olabilmek için ilk adım hayatımızda değerli ve önemli olguların farkına varıp bunların üzerine çokça düşünmektir” diye konuştu.

Her şey bir yorum meselesi
Mutluluk ve teknoloji ilişkisine değinen Sayar, “Teknolojinin gelişmesi hayatlarımızdan yüzyüze iletişimi çıkartmaya başladı. İnternette gördüğümüz kişiler ve hayatlar hakkında yorum yapar olduk. Aslında her şey bir yorum meselesidir. İnsan fıtratından dolayı kendini başkalarıyla kıyaslayarak mutlu ya da mutsuz hissedebilir. Bu yüzden insanın yarışı internetteki hayatlarla değil kendiyle olmalıdır. ‘Ben nerede başladım?’, ‘Nereye kadar geldim?’, ‘Ne kadarını kendi emeğimle başardım?’ gibi soruları evvela kendisine sorup cevaplamalıdır. İnsan mutsuzluğun en temel sebebi bu sonu olmayan yarış duygusudur. Unutmayın ki insanın dışarıdan aldığı hiçbir şey onu mutlu etmeye yetmez. Mutluluk dediğimiz şey içerde saklıdır. İçinizde sahip olduğunuz hisle, kanaat duygusuyla alakalıdır. Yetinebilmek ve rıza göstermek mutluluğun olmazsa olmaz unsurlarından bir tanesidir” ifadelerini kullandı.