Yenikent Şehir Ormanı’nda yapımı tamamlanan Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda eğitimlerin başladığını açıklayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı, öğrenme işlevinin uygulamalı metotlar kullanılarak gerçekleştirilebildiği bir eğitim merkezidir. Öğrencilerimiz ve gençlerimizin okul dışı zamanlarını verimli hale getirebileceği, özgüven kazanabilecekleri bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent Şehir Ormanı’nda inşa edilen Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda eğitimler başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı, öğrenme işlevinin uygulamalı metotlar kullanılarak gerçekleştirilebildiği bir eğitim merkezidir. Öğrencilerimiz ve gençlerimizin okul dışı zamanlarını verimli hale getirebileceği, özgüven kazanabilecekleri bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Çeşitli aktiviteler
Alanında uzman eğitmenlerin görev aldığı merkezde güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğunu da açıklamalarına ekleyen Yüce, “Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda son teknoloji ekipmanlar öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor. Güvenlik önlemlerini ise daima birinci planda tutuyoruz. Kapalı eğitim alanımızda da çok çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yönelik düzenlediğimiz oyunların yanı sıra, el sanatları ve eğitsel çalışmalar da düzenliyoruz. Parkımızın iç alanındaki etkinliklerimizin kapsamını zamanla genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret takvimi belirlendi
Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda mevsimsel şartlara uygun eğitimlerin gerçekleştirileceğinin de altını çizen Yüce, “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda öğrencilerimizin ziyaret takvimini de belirledik. İlk etapta Adapazarı ilçemizde yer alan ortaokulların 5. ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşan 30’ar kişilik grupları merkezimizde ağırlamaya başladık. Öğrencilerimiz gün boyunca merkezimizde çeşitli aktivitelere katılıyor. Programın sonunda etkinliklerimizi başarı ile tamamlayan öğrencilerimize sertifikalarını takdim ediyoruz” dedi.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ