Kredi Yurtlar Kurumu güzergâhında yeni bir çalışma başlatıldığını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Yurtlar bölgesindeki bağlantı yolunda genişletme çalışmalarının yapılması gerektiği yönünde talepler alıyorduk. Buradaki ulaşım geçişlerini daha kolay bir hale getirmek adına çalışmalarımızı başlattık. Yol genişletme çalışmalarımız kısa süre içerisinde sonlanacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde başlattığı yol genişletme çalışmalarının bir yenisini Sakarya Kredi Yurtlar Kurumu güzergâhında hayata geçiriyor. Kampüs bölgesinde yer alan KYK ve diğer özel yurtlara ulaşımda kilit rolü olan arterde yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, ihtiyaç dâhilinde benzer çalışmaları şehre kazandırmayı sürdüreceklerini söyledi.

Ulaşım Geçişleri Daha Kolay
Oktar, “Serdivan’da Kredi Yurtlar Kurumu ve diğer özel yurtların bulunduğu bölge gerek nüfus gerekse de yapılaşma olarak her geçen gün artış gösteriyor. Üniversite öğrencilerimizin yoğunluklu olarak kaldığı bu yurtlar bölgesindeki bağlantı yolunda genişletme çalışmalarının yapılması gerektiği yönünde talepler alıyorduk. Hem arteri kullanan öğrenci ve vatandaşlarımız hem de araç sürücülerimiz için buradaki ulaşım geçişlerini daha kolay bir hale getirmek adına çalışmalarımızı başlattık. Yol genişletme çalışmalarımız kısa süre içerisinde sonlanacak” diye konuştu.

Yeni Projeler
Kampüs yolu ve yeni açılan Medeniyet Bulvarı ile Sakarya Üniversitesi’ne ulaşımda önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini de aktaran Ali Oktar, “Üniversitemizden gelen talepleri bir bir yerine getirmek için kapsamlı bir çalışma yürütmekteyiz. Bu doğrultuda Kampüs Yolunda başlattığımız çalışmayı SAÜ ana giriş kapısına kadar uzatacağımızı da ifade etmiştik. Bölgedeki gereklilikler dahilinde çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.