Büyükşehir Belediyesi tarafından Kampüs Yolu’nda başlatılan projede asfalt çalışmaları başladı. SASKİ’nin modern altyapı ile buluşturduğu güzergâhta asfalt işlemlerinin ardından ışıklandırma, peyzaj ve yaya yolu ile ilgili adımlar atılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kampüs Yolu’nda başlatılan projede asfalt çalışmaları başladı. Daha önce 2 bin 300 metrelik güzergahta SASKİ tarafından kapsamlı bir altyapı çalışması gerçekleştirilmiş, projenin Sakarya Üniversitesi ana giriş kapısına kadar uzatılacağı da açıklanmıştı. Yaya yollarının tamamen yenileneceği güzergahta genişliğin ise 30 metreye çıkarılacağı ifade edilmiş ve arterin modern aydınlatma sisteminin yanı sıra, peyzaj çalışmaları ile estetik bir görünüme kavuşturulacağı duyurulmuştu.

Yeni Bulvar ile Entegre
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da yapmış olduğu değerlendirmelerde üniversite işbirliği ile hayata geçirilecek yatırımın önemine dikkat çekmiş, projenin Serdivan’da inşası devam eden yeni bulvar projesi ile entegre olacağını belirtmişti. Üniversite ulamışımda önemli bir yer tutan güzergahtaki çalışmaların tamamlanması ile bölge sakinleri ve üniversiteden gelen bir talep daha Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilmiş olacak. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, asfalt çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağı bilgisine yer verildi.