Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan İlkyardım Uzmanı Huriye Toker, “Olay yerinde yapılan ilkyardımlar ağır yaralılarda ölüm riskini yüzde 20 azaltır. Sağlık hizmetleri ekibi olay yerine geldiğinde de bu oran yüzde 50 azalır. Bu yüzden bir vakayla karşılaştığımızda soğukkanlı olmak ve gerekli müdahaleyi yapmak durumundayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademi eğitimleri, ‘İlkyardım’ konulu konferans ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda İlkyardım Uzmanı Huriye Toker, temel ilk yardım eğitimi ile ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Ölüm Riskini Azaltır
Toker “Olay yerinde yapılan ilkyardımlar ağır yaralılarda ölüm riskini yüzde 20 azaltır. Sağlık hizmetleri ekibi olay yerine geldiğinde de bu oran yüzde 50 azalır. Bir vakayla karşılaştığımızda soğukkanlı olmak ve gerekli müdahaleyi yapmak durumundayız. Bayılan bir kişinin bilinç kaybı yaşayıp yaşamadığını anlayabilmeliyiz. Böyle bir durumla karşılaştığımızda bayılan kişinin ayaklarını yerden 30 santimetre kaldırmalı, solunumu daha rahat almasını sağlamalıyız” diye konuştu.