Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olmaya hazırız. Ortak hareket ederek şehrimizde bulunan ihtiyaç sahiplerine el uzatmalıyız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan istişare toplantılarının bu ayki adresi Akyazı oldu. Akyazı Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Sosyal Hizmetlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Sosyal hizmet konusunda yapılabileceklerin masaya yatırıldığı toplantının ardından Akyazı’da hayata geçirilen Sosyal Gelişim Merkezi ziyaret edildi.

Bize bildirin
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Şehrimiz soğuk hava şartlarının etkisi altına girdi. Kimsenin aç ve açıkta kalmasını istemiyoruz. İhtiyaç sahiplerinin taleplerini yerine getirmenin önemi üzerinde durmalıyız. ‘Sokakta Kimse Kalmasın’ projesi ile şehrimizin bazı önemli noktalarında tespitlerde bulunuyoruz. Tespit ettiklerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza olan çağrımızı bir kez daha yineleyelim: sokakta kalan vatandaşlarla karşılaştıkları takdirde ALO Zabıta 277 54 10, ALO 153 Çözüm Masası ve 444 40 54 Büyükşehir Belediyemizi arayıp bildirebilirler” diye konuştu.

Amacımız tüm mağdurlara ulaşmak
Yüce, “Her ilin, ilçenin ve mahallelerin her türlü yardıma, sevgiye, dosta ve muhabbete ihtiyacı vardır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak böyle düşünüyor ve bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda ilçelerimizle de koordineli bir şekilde çalışmanın daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Büyükşehir Belediyesi olarak biz her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olmaya hazırız. Ulaşamadığımız noktalarda ilçe belediyelerimizin destekleriyle bunu da çözmüş oluruz. Bizim tek amacımız ulaşamadığımız, elimizin değmediği mağdurun kalmamasıdır” ifadelerini kullandı.

Akcan’dan SGM teşekkürü
Akyazı Belediye Başkanı Sayın Hasan Akcan, “Akyazı’ya Sosyal Gelişim Merkezi’nin kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu merkezimizden 7’den 70’e herkes faydalanıyor. Katılımcılar bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra sosyalleşmeleri anlamında da büyük bir kazanım sağlıyorlar. Bir kez daha tüm ilçemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.  Toplantıda ilçe belediyelerine bağlı Sosyal Hizmetler Müdürleri de değerlendirmeleri paylaştı.