SASKİ, Ferizli ve Kaynarca’ya bağlı 8 mahallenin daha içmesuyu sorununa kesin çözüm getirdi. 10 bin metrelik yeni hatla sorun yaşayan bölgelere Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içmesuyu, kesintisiz bir şekilde ulaştırılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarla Ferizli ve Kaynarca’ya bağlı 8 mahalleye daha Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyu ulaştırıldı. Kaynarca’ya bağlı Kayacık, Karamanlar, Sarıbeyli, Gürpınar ve Şeyhtımarı ile Ferizli’ye bağlı Sarıahmetler, Konuklu ve Doğancı Mahalleleri için toplam 10 bin metre uzunluğunda yeni içmesuyu hattı döşendi, bölgedeki tüm şebekeler yenilendi. Kısa süre içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarla hem bölgedeki su yetersizliği sorunu çözüme kavuşturuldu hem de 8 mahalleye daha Sapanca Gölü’nden temin edilen kaliteli ve sağlıklı içmesuyu ulaştırılmış oldu.

Pırıl Pırıl Suya Kavuştuk
SASKİ tarafından hayata geçirilen çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Kaynarca’ya bağlı Kayacık Mahallesi Muhtarı Mehmet Cebesoy, "Mahallelerimiz içmesuyu noktasında önemli sıkıntılar yaşıyordu. Bölgenin kireçli yapısı şebekeleri tıkıyordu. Yaz aylarında su yetersizliği yaşanıyordu. Çok şükür bu sorun artık ortadan kalktı. Yeni yasayla Büyükşehir Belediyemiz mahallelerimizde hemen çalışma başlattı. Hamdolsun artık çeşmelerimizden pırıl pırıl su akıyor. Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.