Engelliler Sapanca'da 3 metreye daldı

Su altını her zaman merak ettiğini ve bunun için dalmaya karar verdiğini söyleyen ortopedik engelli Hatice Gülle, “Dalış yapmayı çok istiyordum. Bu organizasyon benim için bir fırsat oldu. Benim tedavi gördüğüm hastanede de yüzmenin bana çok iyi geleceğini söylemişlerdi. Ayrıca suya girmenin nasıl bir duygu olduğunu çok merak ediyordum. Bugün hem suya girdim hem de suyun altını görme fırsatı yakaladım. Gerçekten suya girmek çok güzel bir duygu. Hele suyun altını görmek bambaşka bir duygu. Her engelli arkadaşımın ben bu duyguyu yaşaması isterim” dedi.

Hayalimi gerçekleştirdim
Yine ortopedik engelli Yusuf Kanbur ise, “Dalmak en büyük hayalimdi. Bugün bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Atlantis Kulubü’nün öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Görme engelli Yüksel Başkesen de sevincini paylaştı. Başkesen, “Ben normal zamanda da yüzüyorum. Fakat bugün, suyun altında uzun zaman kalmayı ve suyun altında nefes almayı yaşamış oldum. Ben buradan, engelliler hiçbir şey yapamayacağını düşünen zihinsel engellilere seslenmek istiyorum. İmkan verildiği takdirde, engelliler de her şeyi yapar” dedi.

Hiçbir engel onları durduramaz
Engelliler yaşadığı deneyimi değerlendiren dalış öğretmeni Cüneyt Ünver ise dalışların gayet başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi. Cüneyt Ünver, “Biz bu projeyi iki seneden beri düşünüyorduk. Projeyi ‘Sakarya Engel Tanımaz’ diye de adlandırdık. Bu organizasyondaki amacımız engelli vatandaşlarımızı suya daldırarak, engelin zihinde başladığını göstermekti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’de bize bu konuda yardımcı oldular. Amaç burada çok derinlere inmek falan değildi. Sadece 2-3 metre derinlikte suyun altında nefes alıp o tecrübeyi yaşamaktı. Çokta güzel oldu. Arkadaşlarımız suyun altında çok rahatlardı. Hiçbir engelin onları durduramayacağını bize gösterdiler. Emeği geçen herkes teşekkür ediyorum” dedi. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu dalışların talebe görme devam edebileceği belirtildi.