Engeller Elbirliğiyle Aşılır

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sevgiye Engel Yok’ isimli seminerler devam ediyor. Tes-İş Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen seminere, SAÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Seyyar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, öğretmenler ve  öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan SAÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Seyyar’ın engellilerin yaşadığı sorunlara değindi. Ali Seyyar, “Toplumumuzda engelli sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ne yazık ki bu engelli kardeşlerimiz toplum hayatında fiziksel olduğu kadar sosyal anlamda da birçok sıkıntı ile karşı karşıyalar. Kırıcı sözlere ve acınası bakışlara maruz kalıyorlar. Bütün bu olumsuz davranış ve tavırlar bu kardeşlerimizi içe kapanarak toplumdan soyutlanmalarına neden oluyor” dedi.

Yarıcı büyük alkış aldı
Engelli bireylere karşı toplumun daha bilinçli davranması gerektiğini belirten Seyyar “Yarın kimin ne olacağını nerden bilebiliriz. Allah korusun başımıza bir kaza gelebilir ve biz de her an engelli olabiliriz. Ömrümüzün sonuna kadar sağlıklı olacağımızın bir garantisi mi var. O yüzden bu konuda hassas ve duyarlı olmak zorundayız. Kendimizi engelli kardeşlerimizin yerine koyup, onların sıkıntılarını anlamada çaba göstermeliyiz. Sıkıntıların el birliği ile aşabileceğimizin farkında olmalıyız. Bizler daha duyarlı olur, samimi çabalar gösterirsek engeller bir bir aşılır” dedi.

Seminerde Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce de bir konuşma yaptı. Yüce konuşmasında ‘Sevgiye Engel Yok’ projesi hakkında bilgi verdi. Seminerin ardından engelli oyuncu Ayhan Yarıcı’nın stand-up gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.