Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çocuklarda Doğru Beslenme’ konferansında konuşan Beslenme Uzmanı Ali Dereli, “Kahvaltı en önemli öğündür. Kahvaltı yapan çocuk güne daha iyi konsantre olur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi, ‘Çocuklarda Doğru Beslenme’ konulu konferans ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Beslenme Uzmanı Diyetisyen Ali Dereli, katılımcılara çocukların beslenme alışkanlıkları ile ilgili bilgi verdi.

Çocuklar yemek seçmeli
Dereli, “Çocukların, oyun çağı ve okul öncesi dönemlerinde sağlıklı beslenme alışkanlığının gelişmesi oldukça önemlidir. Çocukları yemekle değil sevgi ve ilgi ile ödüllendirmeliyiz. Çocuklarımızı yemekle ödüllendirmek veya cezalandırmak yalnızca yemekle ilgili sağlıksız alışkanlıklar kazandırmaya neden olur. Yasaklanmış yemek kavramından kaçının. Çocuklar yemeklerinin kendileri seçmelidir. Çocukları yetişkinler gibi yemeklerini seçme özgürlüğü verilmelidir. Çocukların besin tercihlerine saygı gösterin, bazı yiyecekleri reddetmelerine izin verin” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı yapan çocuk daha aktif olur
Çocukların kahvaltı yapmasının önemine de vurgu yapan Dereli, “Çocuklar kahvaltı yapmadıklarında yorgunluk, halsizlik, güçsüzlük, baş ağrısı ve dikkatsizlik meydana gelir. Kahvaltı en önemli öğündür. Çünkü akşam ile sabah arası en uzun açlık dönemidir. Vücut gece boyunca onarım yapar. Beynin ihtiyaç duyduğu enerji tükenmiştir. Kahvaltı yapan bir çocuk, günlük besin ihtiyaçlarını karşılar. Güne daha iyi konsantre olur, problem çözmedeki yetenekleri gelişir. Fiziksel olarak da daha aktif olurlar” diye konuştu.