Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Beslenme Uzmanı Diyetisyen Ali Dereli, “Günümüzde diyet sadece kilo vermeyle eşit anlamda kullanılmaya başlandı. Sebebi de diyetin başına eklenen sıfatlardır. Aslında bu şekilde olmadığını her fırsatta söylüyoruz. Diyet aslında bir dengeli beslenme yöntemidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi, ‘Doğru Beslenme’ konulu konferans ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Beslenme Uzmanı Diyetisyen Ali Dereli Temel Beslenme Eğitimleri ile ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Dengeli Beslenme
Dereli, “Beslenmeyi besin maddelerinin güvenli, sağlıklı, yeterli ve dengeli bir biçimde alımı ve kullanımı olarak tanımlıyoruz. Vücudumuzun daha enerji dolu olması için karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral, posa ve suya ihtiyacımız var. Vücudumuzda bulunması gereken besin maddelerini dengeli bir şekilde tüketmemiz gerekiyor. C vitaminini sürekli tükettiğimiz halde hastalıklara karşı direncimiz kırılgan olabilmekte. Bu yüzden sağlıklı, güvenli ve dengeli bir şekilde beslenmeliyiz” dedi.

Diyet Eşittir Sağlıklı Beslenme
Programın devamında diyet ile beslenme arasındaki farkı anlatan Ali Dereli, “Gün boyunca yenilen düzenli yemekler kişinin diyeti olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Günümüzde diyet sadece kilo vermeyle eşit anlamda kullanılmaya başlandı. Sebebi de diyetin başına eklenen sıfatlardır. Bu sıfatların eklenmesiyle birlikte diyet sadece kilo vermenin temel unsuru haline geldi. Aslında bu şekilde olmadığını her fırsatta söylüyoruz. Diyet aslında bir sağlıklı beslenmedir” ifadelerini kullandı.