Bu haber TEOG heyecanı yaşayacaklara

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Psikologlarından Miray Şahin, 26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek TEOG Sınavı öncesinde öğrenci ve ailelerine tavsiyelerde bulundu. Şahin, “2017 eğitim-öğretim yılının sonlarına yaklaşırken TEOG Sınavına da sayılı günler kaldı. Bu sınav ile ortaöğretimini tamamlayan çocuklar, eğitimlerine devam edecekleri okulları belirleyecekler. Durumun böyle olması haliyle aileler ve çocuklar üzerinde büyük bir beklentiye girmelerine ve sınava ilişkin kaygıların oluşmasına yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımıza destek olalım
Şahin, “Aileler olarak sınava girecek çocuklarımız için üzerimize düşen birçok görevimiz vardır. Çocuklarımızı rahatlatmak, stresi önlemek, çocuklarımızı motive etmek ve çocuklarımızın doğru tercihlerde bulunmaları için fikir paylaşımlarında bulunmak olarak düşünülebiliriz. Sınav sonucunun ne olduğundan çok çocuğunuzun vermiş olduğu emeği ödüllendirmeli ve sonuç ne olursa olsun çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Çocuklarımız gösterdikleri başarı sonucunda değil, koşulsuz ve şartsız olarak ebeveynlerinin desteklerine ihtiyaç duyarlar ve kendilerini güvende hissederler. Bizde bu desteği şartlar ne olursa olsun çocuklarımıza sağlamalıyız” diye konuştu.

Geçmişi ve geleceği şimdiki zaman şekillendirir
“Eğitim hayatı boyunca birçok sınavla karşılaşacak olan çocuklarımızın girecekleri bu sınavın tek şansları olmadığı, aile ve çocuk ilişkilerinin bu sınava bağlı olmadığı konusunda uzlaşmacı tavırlar sergilemelerini ailelerimize tavsiye ediyoruz. Biz yetişkinler geçmiş ile hayıflanıp, gelecek için kaygılar yaşarken şimdimizi yok sayıyor ve bir daha geri gelmeyecek zaman dilimlerine bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. Bu yüzden çocuklarınızla bir aradayken kaliteli vakit geçirerek onlara doğru rol modeller olarak hiçbir sınavda yakalayamayacakları başarıyı ve mutluluğu kazandırmış oluruz. Unutmayalım ki geçmişi ve geleceği şekillendirmemizi sağlayan ‘an’  içinde bulunduğumuz andır. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.”