Kentpark’ta gerçekleştirilen Engelsiz Şenliği’nde konuşan Başkan Toçoğlu, “Engellilerimiz için SGM’ler kuruyor, çeşitli kurs ve eğitim faaliyetleriyle sosyal yaşama daha da adapte olmaları için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah şehrimize yeni SGM’ler de kazandıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Şenlik’ programına katıldı.  Kentpark’ta gerçekleştirilen programa Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, AK Parti Milletvekili Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa AK,  Gençlik ve Spor il Müdürü Salih Koşu, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kendimize Daha Çok Güveniyoruz
Programın açılış konuşmasını yapan Engelsiz Hobi Kursiyerlerinden Yasemin Sevde Gökçe, “Engelli olmak ya da engelli bir çocuğa sahip olmak insanın elinde değildir. Engellilerinde hayatlarını sürdürebilmesi için sosyalleşmeleri, çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekmektedir. Bu anlamda Sosyal Gelişim Merkezi projeleri ve kursları her ile örnek olmalıdır. Bizler ve diğer engelli kardeşlerimiz bu merkezin büyümesiyle birlikte gün geçtikçe daha çok etkinlik üretebilmekteyiz. Engelli hobi ve meslek kursları sayesinde kendimizi daha çok güvenmekteyiz. Bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’ye Örnek Projeler
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Yüreğinde sevgi ve merhamet taşıyan her insan duyarlı, fedakâr ve öncüdür. Engelliler ve engelli yakınlarının hayata tutunmalarında vatandaşlarımızın desteği çok önemlidir. Engellilerimize eğitimden iş ve mesleki otomasyona, spordan ulaşıma kadar birçok alanda destek olmak için gayret ediyoruz. Türkiye’de bir ilk olan SGM’de Türkiye’ye örnek projeler üretiyoruz. Meslek edindirme ve hobi kurslarımız gibi sosyal faaliyetlerimizin yanı sıra engelli vatandaşlarımıza ücretsiz taşıma hizmetleri sunuyoruz. Sakarya’da ilk uygulanan engelli dostu iş yeri projelerimizle de işyerlerinin engelliler için dizayn edilmesi noktasında rehberlik yapıyoruz” dedi.

Hizmetlerimiz Artarak Devam Edecek
Engelli hizmetlerinde son 12 yılda önemli atılımın gerçekleştirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin destekleriyle engelli hizmetlerimizde önemli bir aşama kat ettik. Ve her gün engellilerimiz için çalışmalarımızı daha da geliştiriyoruz. Sosyal Gelişim Merkezleri kuruyor, eğitimler ve çeşitli kurslarla engellilerimizin sosyal yaşama daha da adapte olabilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Yeni SGM’ler Geliyor
Sosyal Gelişim Merkezlerin sayısını artıracağının altını çizen Başkan Toçoğlu, “İnşallah yeni SGM projelerimiz de olacak. Engellilerimize daha kaliteli hizmet vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve eğitmen arkadaşlarımıza gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Biz insanın en hayırlısı insanlara hizmet edendir düsturuyla hareket ediyoruz. İnşallah hep birlikte daha da güzel günler göreceğiz. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından SGM Engelsiz Hobi kursları öğrencisi Selin Kaya, Başkan Toçoğlu’na hediye takdim etti. Etkinlikler, SGM’de eğitim alan engeli öğrencilerin gösterileri ile devam etti.