“Bir Yürek de Sen Isıt”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘Bir Yürek de Sen Isıt’ sloganıyla Halep için yardım kampanyası düzenliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Halep’ten güvenli bölgelere geçişi sağlanmaya devam eden kardeşlerimiz zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Kamplarda yokluk ve zorlu hava şartlarıyla mücadele ediyorlar. Onların yaşam şartlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak adına bir yardım kampanyası düzenliyoruz. İHH işbirliği ile gerçekleştireceğimiz bu kampanyaya tüm vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

30 Aralık’a kadar
Yüce, “Halep’te yaşananlara dikkat çekerek her zaman bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu gösteren Sakaryalı hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Bu kapsamda Diyanet, Kızılay ve İHH gibi kuruluşların yardım kampanyalarına da destek olmalarını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizce 30 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek olan yardım kampanyasında ihtiyacın fazla olduğu yün içlik, battaniye, sünger yatak, bot, kaban, temel gıda, bebek maması, çocuk bezi ve kadın hijyen paketi olarak belirledik. Bu eşyaların kullanılmamış olması gerektiğini vurgulamak isterim. İnşallah şehrimiz bu yardım kampanyasına büyük destek verecektir” diye konuştu.

Ayrıntılı bilgi için
Davut Yüce, “Yardımlarımızı Kent Park karşısında bulunan Eski İtfaiye Binasının  bulunduğu alanda teslim alacağız. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyemizin 444 40 54 telefonu ile ALO 153 Çözüm Masası’nı arayabilirler. Ayrıca İHH’nın 777 24 44 numarası da hizmet sunacaktır. Ciddi bir katılımın olacağı düşüncesindeyiz. İnşallah toplanan tüm yardımları İHH ile bölgeye ulaştıracağız. Şimdiden tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.