Anne Kalbi Çocuğun İlkokuludur

Kurs hayatımda dönüm noktası oldu
Esma Aksu’nun konuşmasından sonra kursiyerlerden Şerife Topçu, Nilgün Erol ve Zeynep Kazancı duygu ve düşüncelerini aktarmak üzere birer konuşma yaptılar. Bu tarz seminerlerin insanın kendisine olan güvenini arttırdığını söyleyen Zeynep Kazancı, “Bu seminerden sonra çocuklarıma daha sabırlı ve sevgimi göstererek yaklaşıyorum. Bu kurs benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. Kendimle ve korkularımla yüzleştim ve baktım ki her şeyin çaresi varmış. Bu kursla sorunlardan kaçmak yerine sorunlarla yüzleşmeyi öğrendim. Kendimle daha barışık oldum. Çocuklarıma saygı göstermem gerektiğini öğrendim. Empati yapmayı öğrendim. Bu kurslarla, halkı bilinçlendirme çabalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Aile eğitimi toplumun gelişmesine katkı sağlar
Eğitimlerin güzel sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bu tarz yararlı eğitimlere devam edeceklerini söyledi. Başkan Toçoğlu, “Her şeyden sakındığımız, her şeyden üstün tuttuğumuz, her şeyden çok sevdiğimiz çocuklarımıza olan davranışlarımızda meydana gelen değişikliklerin sık yaşanması, çocuk eğitiminde eksikliklerimizin olduğunu gösteriyor. Çok hızlı değişen bir dünyada yaşıyoruz. Ekonomik ve diğer sorunlarımız, çocuklarımızın internet gibi okullardaki yarışmalar gibi, kendilerince zorluklarla olan mücadeleleri ile çakıştığında, onlara en doğru davranışları sergilememizi sağlamada bu eğitimlerin katkılarını hep birlikte görmüş oluyoruz. Verilen eğitimin olumlu sonuçlarla noktalanmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Çocuklarımıza şükretmeyi de öğretmeliyiz
Güçlü aile yapısının güçlü toplum yapısı ile doğru orantılı olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Ailenin sosyal açıdan desteklenmesi ve güçlendirilmesi, esasında toplumun da güçlendirilmesidir. Güçlü aile için eğitimli kadın anlayışından hareketle, kadınlarımızı güçlendirmek demek, aileyi güçlendirmek demektir. Çünkü biz aileyi aile yapanın kadın olduğuna inanan bir toplumuz. Huzurlu bir toplumun en önemli unsuru sağlıklı aile yapısı, sağlıklı ailenin en önemli unsuru ise güçlü kadındır. O halde bizlere düşen bu çekirdek yapıyı ayakta tutmak ve yeni nesillerin sağlıklı ve mutlu yuvalar kurmasına ön ayak olmaktır. Çocuk eğitiminde ailenin önemi ve sorumlulukları son derece önemlidir. Gerek çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, gerekse okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim veya takındığı tavır çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. Anne kalbi çocuğun ilkokuludur. Çocuklarımıza; şartlar çok ağır olsa da yalan söylememeyi öğretmeliyiz; alın terine saygıyı, çalışmanın erdemini; hayatı paylaşmayı ve basitçe yaşamayı; yokluğun da tadına varmayı, var olanla mutlu olarak şükretmeyi öğretmeliyiz. Bu yarış ortamında çocuklarımıza her şeyin bir sonu olduğunu; sahip olduklarının bir gün tükenebileceğini de öğretmek mecburiyetindeyiz. Biz bu tarz eğitimleri devam ettireceğiz. Sizler de bu kurslar vesilesi ile kazandıklarınızı paylaşarak daha fazla kardeşimizin bu eğitimlerden yararlanmasını sağlayabilir onların ailelerine ve çocuklarına daha çok yardımcı olabilirsiniz. Bunu yaptığımızda toplumumuzun gelişimine büyük katkı sağlayabiliriz” diye konuştu.
Başkan Zeki Toçoğlu, törenin sonunda kursiyerlere sertifikalarını verdi ve onlarla sohbet etti.